مقالات

انواع ماساژ

انواع ماساژ

انواع مختلفی از ماساژها برای بخش‌های مختلف بدن و اهداف متفاوت ابداع شده‌اند که تقریبا سازوکار تمامی آنها یکی است. در این مطلب چهار نوع ماساژ را معرفی کرده و مزایای هر یک را مرور خواهیم کرد.

ماساژ ریلکسی

ماساژ ریلکسی یا همان ماساژ آروماتراپی یکی از سبک‌های متداول در ماساژهای تایلندی است. در این نوع ماساژ، برای آرامش بخشیدن به عضلات از روغن‌های گیاهی معطر استفاده می‌شود. این نوع روغن‌ها در مناطق مختلفی از طبیعت یافت می‌شوند اما شاید بتوان منبع اصلی آنها را مناطق استوایی دانست. انرژی‌زا و آرامش‌بخش، تسکین‌دهنده و ضد میکروب بودن این روغن‌ها باعث شده تا به گزینه مناسبی برای استفاده در فرآیند ماساژ تبدیل شوند. این روغن‌ها گردش خون را تحریک کرده می‌توانند در درمان بیماری‌هایی نظیر افسردگی موثر باشند. اگر دنبال آن هستید که از شر استرس و فشارهای عصبی و عضلانی خلاص شوید، توصیه ما این نوع ماساژ است. ماساژور می‌تواند ترکیبی از روغن‌های دلخواه شما را آماده کند و با انجام حرکات لمسی و کششی آرام روی بدن زمینه را فراهم کند تا پوست مواد مغذی موجود در این روغن‌ها را جذب کرده و وارد خون سازد. مدت استفاده از ماساژ ریلکسی (آروماتراپی) ۴۵ تا ۶۰ دقیقه است.

 

ماساژ لاغری

شاید تا به حال کمتر در مورد این نوع ماساژ شنیده باشید. ماساژ لاغری یا ماساژ فرم‌دهی نوعی از ماساژ است که با استفاده از روغن‌ها و ژل‌های خاص  لاغری انجام شده و باعث می‌شود سلول‌های مرده‌ پوست و بخشی از چربی‌های زیرپوستی از بین بروند؛ اما صاحب‌نظران معتقدند که این نوع ماساژ به تنهایی نمی‌تواند تاثیر چندانی بر روند کاهش وزن افراد داشته باشد بلکه باید در کنار روش‌های دیگر یعنی رعایت رژیم غذایی و ورزش انجام شود و در این صورت، سرعت روند کاهش وزن را افزایش می‌دهد.

 

ماساژ درمانی

ماساژ درمانی سابقه‌ای طولانی و ۲۷۰۰ ساله دارد و به نظر می‌رسد برای اولین بار در کتاب‌های پزشکی چینی به آن اشاره شده است. در این نوع ماساژ، بافت‌های نرم بدن ورز داده می‌شود تا از فشارهای عصبی، عضلانی آن منطقه کاسته شده و (در صورت آسیب‌دیدگی) روند بهبود سرعت بیشتری به خود بگیرد؛ اما ماساژ چگونه قادر به انجام این کار است؟ انواع ماساژ معمولاً مکانیسم‌های مشابهی برای اثرگذاری روی بدن دارند. زمانیکه ماهیچه فعالیت بیش از حدی داشته باشد، موادی نظیر اسیدلاکتیک در آنها تجمع کرده و باعث  ایجاد درد، گرفتگی و حتی اسپاسم عضلات می‌شود. انجام ماساژ باعث می‌شود که گردش خون و جریان لنفاوی بهبود ‌یافته، مواد غذایی و اکسیژن تازه به بافتهای مزبور رسیده و خروج مواد سمی از آن ناحیه را تسهیل کند و درنتیجه روند بهبودی را تسریع بخشد. علاوه بر این، ماساژ باعث می‌شود که اندروفین‌ها (نابود کننده‌های درد) و هورمون سروتونین (تعدیل کننده خلق و خوی) افزایش یابد.

 

ماساژ جوان‌سازی

منظور از ماساژ جوان‌سازی پوست  معمولاً انواع ماساژهایی است که روی صورت انجام می‌شود و به دنبال آن است تا چین و چروک‌های پوست در آن ناحیه را به حداقل برساند. ماساژ باعث می‌شود تا غدد لنفاوی موجود در زیر پوست تحریک شده و روند دفع مواد سمی سرعت بیشتری به خود بگیرد. نکته‌ای که در هنگام ماساژ صورت باید به آن توجه داشته باشید استفاده از کرم‌ها یا روغن‌های مرغوب است؛ معمولاً توصیه می‌شود کرم هایی استفاده شود که به  آنها حساسیت ندارید یا از روغن زیتون استفاده کنید تا دچار خارش، قرمزی یا جوش نشوید. مزایای زیادی را می‌توان برای ماساژ جوان‌سازی صورت نام برد از جمله: رفع استرس، درخشندگی صورت، حذف مویرگ‌های پاره، افزایش گردش خون و رفع چین و چروک.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *